keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Luumupiirakkaa nagymaman tapaan


Nagymama on unkarilainen isoäitini. Tämä oli hänen lempileivonnaisensa, tätä hän teki aina, kun leipoi "itselleen".





Tätä on nyt hyvä tehdä, kun luumuhilloa on kaikkien kaapissa joulutorttujen takia.

Unkarilainen luumupiirakka

Luumuhilloa, 450 g jauhoja, 270 g voita tai margariinia, 1 kanamunankeltuainen, 1,5 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta, noin 1/2 rkl raastettua sitruunankuorta, 2 rkl maitorahkaa, hyppysellinen neilikkaa

Sulata voi, lisää siihen sokeri. Sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja kauli toinen osa puolen senti paksuseksi levyksi. Levitä luumuhillo. Pyöritä taikinan toisesta osasta ohuita nauhoja ja tee niillä ristikko piirakan päälle. Voitele ristikko kananmunankeltuaisella. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.  

Parasta kahvipöydässä.




Sitä mieltä faija, nagymama ja nagypapa (isoisäni) näyttävät olevan joskus seitsemänkymmentäluvulla.




Ja seuraava sukupolvikin pitää tästä piirakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti