torstai 19. syyskuuta 2013

Piirakkaa välipalaksi


Sain Myllärin Luomu- kivan kasan luomujauhoja ja muita leivontajuttuja. Ja koska jääkaappi oli täynnä juuston- & kaiken muun jämiä, parveke täynnä kohta nuivahtavia yrttejä, niin tein sitten välipalapiirakan.




Juusto&sipuli&kinkku&yrttipiirakka 

Pohjaan tulee 1 dl jugurttia, 100  g pehmeää huoneenlämpöistä voita, 3,5 dl luomujauhoja, 1 dl luomukaurahiutaleita, 1,5 tl leivinjauhetta, hyppysellinen suolaa.

Täytteeseen laitoin noin 100 g kinkkua, 5 sipulia pienittynä, 2 tl palmusokeria, suolaa ja mustapippuria maun mukaan, kourallinen tuoretta timjamia, kourallinen tuoretta ruohosipulia, vähän salviaa, 1 dl jugurttia, 1 dl lager-olutta, 2 kananmunaa, 1/2 dl raastettua emmentaljuustoa, 1/2 dl raastettua cheddaria, päälle raastettua parmesania.

Nypi jauhot (joihin sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet) voin ja jugurtin kanssa. Tee taikinasta pallo ja laita se kylmään hetkeksi. 

Freesaa sipulit pannulla. Leikkaa kinkku kuutioiksi ja laita pannulle. Lisää sokeri ja mausteet, hauduttele hetken. Sekoita täytteen jugurtti, juustoraaste, munat ja olut. Ota irtovuoka ja painele taikina vuokaan  leivinpaperin päälle, niin että siitä jää kunnon reunat. Laita sipuli-kinkkuseos vuokaan. Valuta täyte päälle. Raasta vielä parmesania kaiken päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.

Hyvää tuli. Myllärin luomukamat sponssas. Kiitti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti