maanantai 11. marraskuuta 2013

Zuccinia&pastaa nopeasti - step by step


Nopeat arkiruokareseptit ovat aina kortilla. Eikö?

Meillä ainakin. Siksi on pari luotettavaa reseptiä, joita varioimalla saa aina ruuan pöytään. Yleisresepti on pastaa ja PALJON kasviksia. Nyt kun sain ihanan oransseja Fiskarsin Functional Form-keittiövälineitä blogin kautta, tuli tehtyä uusilla hienoilla välineillä tämä nopea maanantai-ruoka. Tunnustan heti, että rakastan Fiskarsia, se on  on ollut meillä pienestä asti aina se ykkönen keittiövälineissä. Nyt käytän ilolla saman firman astioita ja tarvikkeita myös oman päiväduunin ruokakuvauksissa, joten ei kauheasti tarvinnut houkutella näiden välineiden käyttöön.

Olen niin onnellinen, että kerrankin voin tehdä tälläisen step by step-postauksen tyyliin Kinuskikissa, jota aina suunnittelen, mutta jonka aina unohdan kuvata.  Nyt muistin kuvata. Ainakin osan. Jes.

Joten tässä, nopean nopea, täynnä vihanneksia oleva zuccini&tomaattipasta. Nopeuden lisäksi myös hyvää.


Tarvitaan; 1 zuccini, 6-8 aurinkokuivattu tomaattiviipaletta liemineen, 1 sipuli, 2-3 porkkanaa (tai mitä muuta vihannesta tahansa), oliiviöljyä, 2 dl tomaattimurskaa, 1 tl tomaattipyrettä,  1 rkl hunajaa, 1,5 rkl makeaa paprikajauhetta, suolaa, pippuria ja oreganoa.  Noin 1-2 dl parmesania. Noin 400 g keitettyä pastaa, meillä tässä tagliatelleä.



Laita pasta keittymään. Pilko sipuli. Kaikki meidän keittiössä aloitetaan pilkkomalla sipuli. Aina. Sitten pilko aurinkokuivatut tomaatit. Oli ilo käyttää todella hyvää ja terävää veistä. Jopa yleensä vaikean liukkaat auringonkuivattamat tomaatit kiltisti pilkkoontuivat pieneksi.



Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Nopeasti meni, hyvällä kuorimaveitsellä. Samalla laita kattilaan kuumenemaan oliiviöljy.



Raasta puolikas zuccinista. Käytin ensimmäistä kertaa Fiskarsin raastinta, jossa oli mukana myös säilytysrasia. Todella kätevä. Toisella puolella raastoin zuccinit karkeaksi raasteeksi. Yllätys oli, kun raastaa toisesta suunnasta, sainkin porkkanoista todella hienoa raastetta, jonka voi piilottaa kastikkeeseen. Nerokasta.

Sitten vielä pesin raastimen ja raastoin sinne valmiiksi parmesanin. Kansi päälle ja jääkaappiin. Tätä meillä on tarvittukin.

Palottele toinen puoli zuccinista viipaleiksi. 

Sitten kasariin ensi sipuli, kuullota, paprikajauhe, kuullota, lisää zuccinit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja vähän niiden lientä. Kuullota. Sitten purista kuivaksi zuccini- ja porkkanaraaste (älä heitä syntynyttä lientä pois), kuullota hetken. Lisää tomaattimurska, hunaja, tomaattipyre, porkkana&zuccinileimi ja anna kiehua.  Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi oreganolla. Heitin tässä raastimen säilöstä mukaan noin 2 rkl parmesania. (Tästä vaiheesta aina unohdan ottaa kuvat.)

Anna kuplia keskilämmöllä kunnes pasta on valmista. Ihan kingi tässä oli Fiskarsin silikoninen roiskesuoja. Ei ollut kaakelit tomaatissa, kuten yleensä.


Sitten pasta huudellaan, kastikkeen voi sekoittaa mukaan joko kattilassa tai pöydässä kuten meillä.  Halutessa voi laittaa vielä valmiiseen ruokaan lisää raastettua juustoa. Yleensä kaikki haluaa laittaa.




Ja sitten syödään. Hyvä maanantai-pasta.

Ps. Katso lisää kanssabloggaajien nopeita arkiruokia Fiskarsin Facebook-sivulta, TÄÄLTÄ.



Yhteistyössä FISKARS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti